Digihulp door Belastingdienst en bibliothekenDe Belastingdienst, de Koninklijke Bibliotheek en de Openbare Bibliotheken slaan de handen ineen om mensen ondersteuning te bieden bij het digitaal zaken doen met de overheid. Op die manier proberen zij de groep die moeite heeft met de digitalisering van overheidscommunicatie nog meer te helpen.

Burgers krijgen bij alle 800 vestigingen van openbare bibliotheken in Nederland gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteiten om online zaken te doen met de overheid, waaronder de Belastingdienst. Daarnaast worden cursussen gegeven om mensen te leren hoe digitaal zaken doen met de overheid concreet werkt. Ook nodigen bibliotheken maatschappelijke organisaties uit om op 150 locaties belastingspreekuren te houden.

De Belastingdienst houdt nu en in de toekomst goed in de gaten wat de exacte en veranderende behoeftes zijn van deze diverse groep ‘digibeten’, met hulp van onder andere de Universiteit Twente. Bovendien is de Belastingdienst in gesprek met verschillende maatschappelijke organisaties en dienstverleners, waaronder de Openbare Bibliotheken, om die hulp naar behoefte te kunnen bieden.

Lees ook: Pas rond 2022 uitsluitend elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst

Meer informatie: Belastingdienst,18 februari 2016

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën