Deloitte goes social mediaTot mijn genoegen kom ik Deloitte tegen op Twitter en zo ver ik kan inschatten is dit het enige accountants- en belastingadvieskantoor dat zich hier begeeft. Zeker als het de ‘Nederlandse tak’ betreft. Enkele grote kantoren zijn wel ‘actief’ op Twitter, maar dat betreft dan alleen de internationale collega (hoofd)vestigingen. Goeie actie van Deloitte.

Naast een overzicht van vacatures, zijn ook recruiters actief. En met actief bedoel ik ook echt actief. Aanspreekbaar en deelnemend. Een strategie die naar mijn smaak vooral effectief is bij de jongeren. De meer ervaren fiscalist of accountant ben ik nog niet tegen gekomen op Twitter. Naast profielen op LinkedIn en in enkele gevallen op Plaxo, bewegen die zich maar mondjesmaat op internet en SM. Het ’sharen’ houdt deze twee groepen voorlopig nog niet bezig.

Van Roos van Vugt, Manager E-Recruiting bij Deloitte begreep ik dat DeloitteBanen nu 6 weken op Twitter actief is en 1 goeie lead heeft binnengekregen. Een mogelijk nieuwe fiscale collega in spé dus. Deloitte is momenteel bezig met intern onderzoek naar fiscalisten en hun internetgedrag. Iets waar wij ons ook mee bezighouden, maar dan binnen het kandidaten en opdrachtgevers veld. Ook gaf Roos aan dat de E-recruitment aangelegenheden zich vooral toespitsen op de komende generatie fiscalisten. De meer senior fiscalist is weinig actief op internet als het gaat om social media en communities. Men gebruikt internet wel voor werk en privé, maar sharen is er niet bij. Een zienswijze die wij delen. Interessant is het om na te gaan hoe het komt dat de ervaren fiscalisten zo weinig actief is. Gebrek aan ‘internet opvoeding’? Te druk? Of geen zicht op het effect van web 2.0?

Reacties

1 reactie to “Deloitte goes social media”
  1. roos van vugt says:

    Dank voor de complimenten, we hebben ook een super ‘e’ recruitment team en een dergelijk bericht maakt me oprecht trots!

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën