Deloitte België: ondernemingen fiscaal ongelijk behandeldUit een studie van Deloitte België blijkt dat niet alle ondernemingen gelijk behandeld worden door de fiscus bij onze zuiderburen. De kans dat een onderneming aan een grondige belastingcontrole wordt onderworpen, hangt sterk af van de plaats waar ze gevestigd is. Verder slaagt de fiscus er in bepaalde regio’s beter in fiscale schulden in te vorderen en ook bij de btw-controles zijn grote verschillen merkbaar.
De Belgische krant De Tijd schrijft dat al jaren cijfers de ronde doen die moeten aantonen dat niet alle Belgen gelijk zijn voor de sociale en fiscale inspectie. In opdracht van staatssecretaris voor de coördinatie van de fraudebestrijding Carl Devlies deed Deloitte onderzoek. Het deel over de fiscale inspectie voor de vennootschapsbelasting en btw is nu afgerond. Dat voor de personenbelasting moet tegen eind september volgend jaar klaar zijn.  

Uit het onderzoek blijkt dat er nog een hele weg af te leggen is wat betreft de gelijke controlekans voor gelijke risicoprofielen. Ook bij de gelijke uitvoering van de controle en de gelijke uitvoering van de invordering is er nog ruimte voor bijkomende inspanningen, zo stelt Hans Debruyne van Deloitte. Lees verder.
Bron: De Tijd.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën