Deeltijdondernemer voortaan ook MKB-winstvrijstellingVoortaan bestaat er recht op de MKB-winstvrijstelling ongeacht het aantal uren dat aan een onderneming wordt besteed. De MKB-winstvrijstelling stelt een vast percentage van de winst vrij van belasting. Hiervoor geldt nu nog de voorwaarde dat wordt voldaan aan het urencriterium, een ondernemer moet minimaal 1225 uur ondernemen om voor de vrijstelling in aanmerking te komen. Deze voorwaarde vervalt.

Hybride ondernemers (mensen die naast een baan een onderneming hebben) en deeltijdondernemers (zonder baan ernaast) kunnen daardoor ook gebruik maken van de winstvrijstelling. Door het afschaffen van het urencriterium wordt het aantrekkelijker om een onderneming te starten in deeltijd of naast een baan. De maatregel past daarmee in het kabinetsbeleid om de overgang van een uitkering of van een baan naar ondernemerschap makkelijker te maken.

Staatssecretaris De Jager verhoogt de MKB-winstvrijstelling van 10,5 procent naar 12 procent.  Het verhogen van deze vrijstelling verlaagt de marginale belastingdruk op behaalde winst. Bij een winst na toepassing van de ondernemersaftrek van bijvoorbeeld 50.000 euro is vanaf 1 januari 2010 de eerste 6.000 euro vrijgesteld (was 5.250 euro). De Hooge Waerder Accountants & Adviseurs.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën