De Jager opent jacht op vermogende familiesEen aantal ‘hele vermogende families’ wordt door de Belastingdienst en de FIOD op de hielen gezeten, vanwege het jarenlang ontwijken van belastingen via de Antillen. De rijke Nederlanders hebben voor zeker tientallen miljoenen euro’s belasting ontweken, zo meldt minister Jan Kees de Jager van Financiën. Ze hebben geprobeerd voor 1 januari hun geld dat ze uit het zicht van de Belastingdienst op de Antillen hadden geparkeerd bij stichtingen en trusts veilig te stellen.

Namen
De Belastingdienst kan tot twaalf jaar terug belasting opeisen. Zwartspaarders die betrapt worden, betalen een boete van maximaal 300 procent. Om welke families het gaat, wil De Jager niet loslaten. Mogelijk worden die bekend gemaakt als het Openbaar Ministerie overgaat tot strafvervolging.


Antillenroute
Vanaf 2010 is door een wetswijziging de zogenaamde Antillenroute illegaal geworden. Hierdoor is het voor Nederlanders onmogelijk gemaakt om hun vermogen buiten het zicht van de fiscus te houden. Vervolgens bleek dat enige honderden van de Stichtingen Particulier Fonds nog voor de wetswijziging zijn ‘leeggeschud’, aldus De Jager. Maar de fiscus wil nu weten waar het geld is gebleven.

Inkeerders
Over een maand betalen mensen die tot inkeer komen en hun vermogen alsnog opbiechten een boete van 30 procent over de verschuldigde belasting, in plaats van 15 procent. Sinds begin dit jaar hebben ruim vijfhonderd inkeerders zich gemeld. In totaal is daarmee zo’n 180 miljoen euro opgespoord. In twintig gevallen ging het om een vermogen van meer dan 1 miljoen. De meeste inkeerders hadden rekeningen in Zwitserland, België en Luxemburg. Vorig jaar werd voor ruim 2 miljard euro aan vermogen gemeld in het kader van de inkeerregeling. De Jager stelde vrijdag dat de acties tegen zwartspaarders de schatkist op jaarbasis 250 miljoen euro aan extra inkomsten oplevert. Bron: ANP.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën