De AFM introduceert maandag het nieuwe Digitaal loketDe AFM introduceert maandag het nieuwe Digitaal loket. Op de website van de AFM is het Digitaal loket de verzamelplaats voor alle formulieren en overige downloads. Hier kunnen financiële ondernemingen terecht voor de gegevensuitwisseling met de AFM. Het Digitaal loket is de plaats op de website waar ondernemingen een vergunning kunnen aanvragen of een melding kunnen doen.
 
Vergunning
Een vergunning aanvragen of een melding doorgeven. Dit kan allemaal via het Digitaal loket. Het Digitaal loket is de plaats op de website waar ondernemingen een vergunning kunnen aanvragen of een melding kunnen doen.

Automatisering
De AFM hecht aan een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering en wil de administratieve lasten voor vergunninghouders zo veel als mogelijk beperken. Een belangrijk aspect aan deze dienstverlening is een verregaande automatisering via het Digitaal Loket. Het geeft financiële ondernemingen de mogelijkheid allerlei zaken snel en eenvoudig te regelen, op het tijdstip dat het de ondernemingen het beste uitkomt. Bovendien stelt het de AFM in staat om deze sneller af te handelen.

Voor financieel dienstverleners is deze automatisering nu een feit. Aanvragen via de nieuwe digitale formulieren en de verwerking verlopen geheel automatisch. Hierdoor kunnen aanvragen sneller en efficiënter worden verwerkt. In de toekomst worden meer diensten geautomatiseerd.

Op dit moment zijn alle formulieren voor financieel dienstverleners, accountantsorganisaties, beleggingsondernemingen en beleggingsinstellingen te vinden via het Digitaal loket. De overige formulieren staan nu nog elders op de website, maar worden binnenkort toegevoegd.

Bekijk het Digitaal loket via: www.digitaal.loket.afm.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën