Cursus WKR in de praktijkOp maandag 5 oktober organiseert BelastingBelangen in samenwerking met NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) de cursus Aan het werk met de werkkostenregeling: de WKR in de praktijk. Hans Zwagemaker, hoofdredacteur van BelastingBelangen, zal deze cursus verzorgen. Voor deze cursus krijgt u 6 PE punten toegewezen. En u krijgt als abonnee van BelastingBelangen speciale korting. Hieronder treft u de details van deze cursus aan.

Aan het werk met de werkkostenregeling: de WKR in de praktijk

Sinds 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) voor alle werkgevers verplichte kost. De WKR brengt een geheel nieuwe systematiek voor belastingvrije vergoedingen en verstrekkingen voor het personeel. De werkgever is voor dergelijke vergoedingen nu aangewezen op de ‘vrije ruimte‘ (per jaar 1,2% van de fiscale loonsom), de gerichte vrijstellingen én intermediaire kosten.
De WKR roept veel vragen op. Over wat er kan en mag in vergelijking tot de oude regels, wat er onder de vrije ruimte kan – of moet – worden gebracht, de afbakening van intermediaire kosten, het noodzakelijkheidscriterium, de verplichte aanpassing van arbeidsvoorwaarden, de correcte administratieve verwerking, de concernregeling, en nog veel meer.
Die vragen én de antwoorden daarop staan centraal in de cursus Aan het werk met de werkkostenregeling: de WKR in de praktijk. We bespreken de actuele stand van zaken, aan de hand van veel praktijkvoorbeelden. Daarbij krijgt u alle ins en outs aangereikt, en kunt u al uw praktijkvragen over de WKR aan de orde stellen.

Doelstelling
Na afloop van de cursus kunt u uw klanten adviseren hoe zij de werkkostenregeling optimaal kunnen toepassen en hoe de arbeidsvoorwaarden aan die regeling moeten worden aangepast.

Inhoud
•  Aanpassingen van het loonbegrip
•  Gerichte vrijstellingen en intermediaire kosten
•  Het noodzakelijkheidscriterium
•  Vaste kostenvergoedingen: de nieuwe spelregels
•  Werkplekvoorzieningen, personeelsfeesten
•  Eindheffingsloon of werknemersloon
•  De vrije ruimte: een feest!
•  De 80% eindheffing: minder duur dan gedacht ….
•  Arbeidsrechtelijke aspecten van overgang op de werkkostenregeling

Kortom, een cursus waarmee u direct aan de slag kunt.

Cursuslocatie en datum:

Datum : 05 oktober 2015 van 14.00 uur tot 21.00 uur
inclusief pauzes / diner
Locatie : Nieuwegein – Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht
Kosten : € 420,00 voor abonnees van BelastingBelangen
normale prijs € 480,00 (vrij van BTW)
PE Punten : NBA: 6 PE-uren RB: 6 PE-uren
Docent : mr. Hans Zwagemaker

Klik hier voor meer informatie of om u op te geven.

Na uw online aanmelding controleren wij of u abonnee bent van BelastingBelangen. Vervolgens krijgt u automatisch een bevestiging van uw deelname aan deze cursus tegen de gereduceerde prijs.

Voor vragen over deze cursus verwijzen wij u graag naar de website van NBA: www.nbaopleidingen.nl. Ook kunt u met NBA bellen: 020-3010330

Deze cursus biedt u een uitstekende gelegenheid om uw fiscale kennis te verbreden. Wij zien uw inschrijving graag tegemoet.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën