Commissie aan zet bij Europese btw-teruggaafStaatssecretaris Weekers van Financiën heeft bij Eurocommissaris Semeta aangedrongen op actie om de trage EU btw-teruggave aan Nederlandse ondernemers sneller te laten verlopen. Weekers deed dit tijdens een werkbezoek van de Eurocommissaris aan de Douane in Rotterdam op donderdag 27 januari.

“De Europese regels worden door de landen verschillend geïnterpreteerd. Hierdoor wachten Nederlandse ondernemers te lang op de btw-teruggave in deze economisch lastige periode.”, aldus staatssecretaris Weekers.

Nederland heeft alle aanvragen voor een btw-teruggaaf aan het buitenland doorgegeven. Een van de problemen is dat er geen dwingende termijn voor de teruggaaf is vastgelegd door de Commissie. Daarnaast zijn er verschillen in de toepassing van de regels, waardoor btw-teruggaves in andere landen soms op de plank blijven liggen. Zo heeft Luxemburg voor bijna 1000 teruggaafverzoeken nog steeds geen ontvangstbevestiging gestuurd en accepteert Oostenrijk geen correcties op de binnen de Europese Unie afgesproken manier. Bron:Minfin

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën