BTW privé gebruik auto; de visie van Hoogesteger&Boerman 

Hoogesteger&Boerman specialisten BTW en overdrachtsbelasting signaleert dat er op dit moment veel te doen is over de recente en aangekondigde wijzigingen in verband met de BTW-heffing voor privé-gebruik van (lease)auto’s.

Hoogesteger&Boerman merkt op dat de nieuwe regeling in de (populaire) vakpers met veel scepsis tegemoet wordt getreden. Op een aantal punten is dit ook terecht. De grondslag wordt fors verbreed, woon-werkverkeer wordt zonder pardon privé en meer in het algemeen mist, vooralsnog, de nuance voor bijzondere situaties zoals bestelauto’s, margeauto’s e.d.

 

Echter, naar de mening van Hoogesteger&Boerman, slaat de kritiek in de (populaire) vakpers door. Zo worden er (opnieuw) massale bezwaarmogelijkheden gesuggereerd, maar dit keer voor alle leaseauto’s. Het zou ontbreken aan een deugdelijke rechtsgrond voor de nieuwe regeling.

Hoogesteger&Boerman heeft dit voor u diepgaand onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat die rechtsgrond er wel degelijk is en dat de kritiek in zoverre onterecht is. Hoogesteger&Boerman raadt een massale bezwaarschriftenactie daarom met klem af. In bijgevoegd memo informeert Hoogesteger&Boerman u hieromtrent nader.

Eveneens stelt Hoogesteger&Boerman ter verduidelijking een memo ter beschikking dat meer in het algemeen ingaat op de nieuwe regeling. Ook bij het schrijven van dit memo zag Hoogesteger&Boerman zich genoodzaakt om de op massale bezwaarschriften beluste (populaire) vakpers op onderdelen een halt toe te roepen.

Mocht u naar aanleiding van deze informatie met Hoogesteger&Boerman van gedachten willen wisselen dan kunt u uiteraard contact met opnemen. www.hb-btw.nl

Zie bijlage

 Memo_nieuwe_regeling_BTW_auto

 

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën