BonsenReuling wint procedure van fiscus inzake bijtelling auto van de zaakHet accountants- en belastingadvieskantoor BonsenReuling heeft onlangs voor de Rechtbank in Arnhem met succes de belangen van een cliënt verdedigd. De cliënt had een geschil met de Belastingdienst over gereden kilometers in de lunchpauze tussen woning en werk. Volgens de cliënt waren deze kilometers aan te merken als woon-werkverkeer en dus zakelijk; een mening die de fiscus niet deelde.

De Rechtbank stelde de cliënt van BonsenReuling in het gelijk. Hierdoor kon worden vastgesteld dat het aantal kilometers dat de cliënt voor privédoeleinden op kalenderjaarbasis had gereden minder waren dan de toegestane 500 kilometer voor privédoeleinden. De Rechtbank vernietigde om deze reden de onderhavige naheffingsaanslagen, beschikkingen heffingsrente en opgelegde boetes.

Hiermee heeft BonsenReuling het beroep dat zij namens de cliënt tegen de naheffingsaanslagen hadden ingediend bij de Rechtbank succesvol afgerond.

’Deze uitspraak is de eerste in zijn soort omtrent dit onderwerp en dus zeer van belang voor de fiscale rechtspraktijk,’ aldus BonsenReuling. Bron: BonsenReuling.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën