BNP Paribas sluit kantoren in landen op grijze OESO-lijstDe Franse bank BNP Parisbas heeft aangekondigd te stoppen met het verlenen van diensten in belastingparadijzen die niet voldoen aan de transparantie-eisen en daardoor op de grijze lijst van de OESO staan.

Ongeveer zes banken in belastingparadijzen zullen worden gesloten. BNP Paribas wil niet langer zaken doen en/of bedrijven hebben in landen die genoemd staan op de grijze lijst.
De landen die op deze lijst vermeld staan zijn akkoord gegaan met het informatie-uitwisselingsverdrag maar zijn er niet in geslaagd om hieraan te voldoen.

Verschillende bronnen menen dat het gaat om een media stunt om positieve aandacht te kijgen. De bank heeft namelijk in totaal 189 dochterondernemingen in andere geheimhoudingsjuridicities. Deze blijven echter wel actief.
Vlak voor deze aankondiging heeft een bekende Franse rechter uitleg gevraagd aan het managemenent van de bank aangaande het doel van deze 189 dochter ondernemingen.

De Franse overheid wil nieuwe maatregelen opnemen dat alle Franse banken verplicht informatie te verstrekken aangaande buitenlandse bankrekeningen van Franse burgers.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën