‘Blok-hypotheek biedt starter op de woningmarkt keuze’De Blok-hypotheek biedt mensen de mogelijkheid om hun hypotheek niet volledig af te lossen. Hierdoor zijn de maandlasten voor starters lager. Dat is een keuze die de starter, volgens ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW, moet afwegen tegen de beperkte restschuld (bestaande uit de aflossingslening) die na 30 jaar overblijft, maar die desondanks een impuls kan zijn om een huis te kopen. ‘Het geeft starters meer mogelijkheden om hun woonwens in vervulling te laten gaan. Als de doorstroom op de woningmarkt vervolgens weer op gang komt, is dat niet alleen goed voor de bouw maar voor de hele binnenlandse economie.’

De ondernemingsorganisaties blijven wijzen op het grote belang van het lostrekken van de woningmarkt en de hypotheekverstrekking. De laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek onderstrepen dat nog eens. MKB-Nederland en VNO-NCW noemen het verlies aan werkgelegenheid ‘zorgwekkend’. De organisaties verwachten dat ook de overige onderdelen van het woonpakket zullen bijdragen aan het herstel van de economie. Dan gaat het over de verlaging van de btw op onderhoud aan huizen en over de 150 miljoen euro die beschikbaar komt voor het energiezuinig maken van woningen en gebouwen.
Wel blijven de ondernemingsorganisaties kanttekeningen plaatsen bij de verhuurdersheffing die de woningcorporaties krijgen opgelegd. Deze kan leiden tot een rem op de investeringen. Het zou goed zijn als de betrokken partijen hier nog eens goed naar zouden kijken. Een spreiding van de heffing in de tijd zou soelaas kunnen bieden, aldus MKB-Nederland en VNO-NCW.

Bron: MKB.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën