Bezwaar indienen tegen heffing hoge lonenAls u in 2012 werknemers in dienst had die meer dan € 150.000 verdienden, moet u deze maand rekening houden met de eenmalige werkgeversheffing voor hoge lonen. Maar deze heffing is misschien wel in strijd met het Europees recht. Maak daarom meteen bezwaar tegen de aangifte.

Uw onderneming moet in de loonaangifte over de maand maart 16% extra pseudo-eindheffing betalen over het loon van werknemers dat in 2012 de € 150.000 overschreed. Er zijn redenen om aan te nemen dat deze pseudo-eindheffing hoog loon in strijd is met het Europees recht. De terugwerkende kracht die geldt voor het genietingsmoment van deze heffing, zou namelijk in strijd zijn met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. De maatregel werd in april van vorig jaar bekendgemaakt en u was er in de eerste maanden van 2012 dus nog niet van op de hoogte terwijl wel wordt gekeken naar het jaarloon over 2012 voor de bepaling van de heffing.

Geen rechtvaardiging voor terugwerkende kracht

Dezelfde vorm van terugwerkende kracht geldt ook voor de pseudo-eindheffing bij excessieve ontslagvergoedingen. Kortgeleden heeft een rechter over deze heffing aangegeven dat er geen of onvoldoende rechtvaardiging is voor de terugwerkende kracht. Hetzelfde zal dan gelden voor de crisisheffing. De verwachting is wel dat staatssecretaris Weekers van Financiën tegen deze uitspraak in cassatie gaat bij de Hoge Raad.

Bron: Rendement Uitgeverij

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën