Berk neemt deel Zeeuwse praktijk PwC overBerk Accountants en Belastingadviseurs neemt per 1 oktober a.s. het kantoor van PricewaterhouseCoopers (PwC) in Goes over. De overname past binnen de groeistrategie van Berk en het marktsegment waarbinnen Berk opereert. De vestiging in Goes blijft gehandhaafd onder leiding van het huidige management en met behoud van medewerkers, waardoor de arbeidsplaatsen behouden blijven. Een deel van de huidige praktijk in Goes blijft buiten de overname.

Berk behaalde over 2008 een omzet van € 90,5 miljoen, een groei van 9% ten opzichte van het jaar daarvoor. De omzetstijging kwam voornamelijk voort uit autonome groei. Michel de Graaf, bestuursvoorzitter: ‘De overname van de vestiging in Goes past bij het beleid van Berk om ook door verwervingen verder te groeien. Met de overname breiden we onze landelijke dekking uit naar Zeeland en telt onze organisatie nu 19 vestigingen en 900 medewerkers.’

Marcel Klootwijk, lid van het managementteam in Goes is enthousiast over de overname: ‘PricewaterhouseCoopers heeft in het kader van een consistente uitvoering van haar strategie besloten om afscheid te nemen van MKB-gerelateerde dienstverlening zoals die werd aangeboden door kantoor Goes. In Berk hebben wij een geschikte partij gevonden die zich juist richt op het bedienen van dit marktsegment. Daarnaast heeft Berk kwaliteit hoog in het vaandel staan en daarom verwachten wij ons er snel thuis te zullen voelen.’

Voor alle betrokkenen, zowel medewerkers als klanten, verandert er niet veel. De vestiging blijft gehandhaafd onder leiding van het huidige management (Hans Bakker, Marcel Klootwijk en Jan Kousemaker) en de klanten worden nog steeds bediend door dezelfde medewerkers. Dit betekent dat de 60 arbeidsplaatsen behouden blijven.

Berk ondersteunt middelgrote en kleinere ondernemingen en is ook actief in de overheidssector. Met de sponsoring van de leerstoel Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht op Nyenrode Business Universiteit, kan Berk nog beter inspelen op de specifieke vraagstukken binnen het familiebedrijf. Berk is onafhankelijk lid van het internationale samenwerkingsverband Baker Tilly International, dat de nummer 8-positie bekleedt op de wereldwijde ranglijst van accountants- en belastingadvieskantoren.
Bron: Berk

Reacties

1 reactie to “Berk neemt deel Zeeuwse praktijk PwC over”
  1. Sjoerd says:

    Merkwaardig nieuws toch. Ik hoor geluiden dat er juist mensen uit moeten bij Berk en dan maak je een overname bekend. Blijft toch een bijzonder werkveld, de accountancy.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën