Beloning door accountants- en belastingadvieskantorenVanaf januari houden we op Fiscalio.nl fiscaal arbeidsmarkt gerelateerde zaken bij die we vanuit de praktijk vernemen. Vanaf januari omdat we vanaf die maand verschuivingen begonnen waar te nemen al dan niet ingegeven door de economische crisis.

Van oudsher waren het de grotere kantoren die uitblonken in beloningen, zeker als het gaat om puur het jaarsalaris van een fisalist. Deloitte, Ernst & Young, BDO, PWC zaten al jaren op een lijn en onliepen elkaar niet veel. KPMG Meijburg en Loyens & Loeff waren de best betalende.

Vandaag had ik een kandidaat aan de lijn die van twee big four kantoren een aanbieding had liggen. Een maatgevende aanbieding maar zonder 13e maand. De andere partij was een kleiner kantoor met aardig wat vestigingen. Deze partij deed een flink betere aanbieding qua bruto maandsalaris. Bovendien ook nog eens flink meer vakantiedagen (7 meer).

Dit geval staat niet op zichzelf; we horen vaker verhalen van kantoren een ‘overaanbieding’ doen. Kantoren die voorheen absoluut onder de beloningsstructuur van de Big Four zaten.

Reacties

2 Reacties to “Beloning door accountants- en belastingadvieskantoren”
  1. Raffael says:

    Ik kreeg een maand geleden drie aanbiedingen, van twee kleinere MKB kantoren en een Big 4 kantoor. Een van de kleine kantoren zat qua salaris op jaarbasis 20% hoger dan het Big 4 kantoor. Nu is salaris natuurlijk niet anders, maar ik vond het wel opvallend. Altijd gedacht dat de grote kantoren riant betalen. Dat begint dus sterk te veranderen.

  2. Martijn says:

    Ja Raffael, dat is ook onze bevinding. Er zijn zaken flink aan het veranderen qua arbeidsvoorwaarden. Aardig om te lezen dat jij ook deze ervaring hebt. Dank voor je bijdrage!

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën