Belastingverdrag tegen belastingontduiking met Panama rondNederland en Panama zijn tot een akkoord gekomen over een onderling belastingverdrag. Het verdrag is woensdag 6 oktober in Den Haag getekend door minister van Financiën Jan Kees de Jager en door de vicepresident van Panama, Juan Carlos Varela Rodríguez.
Dubbel belasting
“Het verdrag met Panama is vooral bedoeld om de onderlinge economische banden fiscaal te reguleren. Op die manier wordt bijvoorbeeld voorkomen dat Nederlandse ondernemers die in Panama zaken doen dubbel belasting betalen. Nederlandse bedrijven die in Panama willen investeren weten waar ze aan toe zijn. En andersom geldt uiteraard hetzelfde”, aldus minister De Jager.
Belastingontduiking
Het verdrag met Panama is ook een extra instrument in de strijd tegen belastingontduiking en zwartsparen. Nederland heeft een uitgebreid stelsel van belastingverdragen en overeenkomsten op basis waarvan fiscale gegevens worden uitgewisseld. Waar nodig worden nieuwe verdragen gesloten en worden bestaande verdragen geactualiseerd. De Jager: “Het verdrag met Panama past in dat beleid. Het net rond de zwartspaarders sluit zich steeds verder.”

Het belastingverdrag tussen Nederland en Panama treedt waarschijnlijk in 2012 in werking. Eerst moet de overeenkomst in beide landen door het parlement worden goedgekeurd. Bron: MinFin.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën