Belastingdienst stuurt brieven over KinderopvangtoeslagIn de weken van 22 november en 29 november 2010 stuurt de Belastinstingdienst twee brieven over kinderopvangtoeslag in verband met registratie van de kinderopvang in het Landelijk Register Kinderopvangtoeslag.

Registratie LRK
De brief met kenmerk VGO sturen zij aan vraagouders waarvan is gebleken dat de opvanggegevens zoals bij hun bekend niet gekoppeld kunnen worden met gegevens van het Landelijk Register Kinderopvangtoeslag. Deze vraagouders wordt gevraagd het Registratienummer Landelijk Register Kinderopvang door te geven. Het gaat om het registratienummer van de opvanglocatie of gastouder. Het nummer doorgeven kan met het aanvraag- en wijzigingsprogramma kinderopvangtoeslag 2011 op www.toeslagen.nl.

Stop zetten
De brief met het kenmerk AGO sturen ze aan vraagouders die gebruikmaken van gastouderopvang. Ouders wordt gevraagd in de gaten te houden of hun gastouder op tijd wordt geregistreerd. Staat een gastouder 31 december 2010 niet in het register, dan adviseren zij vraagouders de kinderopvangtoeslag van 2011 zelf (tijdelijk) stop te zetten.

Koppeling
In januari koppelt de Belastingdienst de gegevens met de gegevens van het Landelijk Register Kinderopvang. Zij gebruiken daarvoor de volgende gegevens: het registratienummer Landelijk Register Kinderopvang, de postcode opvanglocatie, het huisnummer van de opvanglocatie en de opvangsoort opvanglocatie.

Als het registratienummer nog niet bekend is bij hun, dan geldt dat ze alleen uitgaan van postcode, huisnummer en opvangsoort. Kunnen wij geen koppeling maken? Dan krijgt een vraagouder een brief met het verzoek de juiste gegevens aan de Belastingdienst door te geven. Reageert de vraagouder niet, dan zullen zij de toeslag stopzetten en de tenonrechte uitgekeerde toeslag terugvorderen.

Aanvraag- en wijzigingsprogramma’s 2011
Het is nu ook mogelijk aanvragen en wijzigingen van alle toeslagen voor 2011 in te dienen. Burgers kunnen de aanvraag- en wijzigingsprogramma’s downloaden van de website. Als intermediairs heeft u de mogelijkheid om aanvragen en wijzigingen voor de klant in te dienen met behulp van de elektronische handtekening.

De site van de Belastingdienst voor Intermediairs en toeslagen.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën