Belastingdienst :nieuwe werkkostenregeling beschikbaarPer 1 januari 2011 wordt de werkkostenregeling ingevoerd. Op de website van de Belastingdienst is vanaf nu meer informatie beschikbaar, zodat werkgevers zich kunnen voorbereiden op deze nieuwe regeling.

De informatie op de site wordt de komende tijd verder uitgebreid. De Belastingdienst publiceert de beschikbare informatie alvast, zodat werkgevers kunnen beslissen of zij in 2011 de werkkostenregeling willen gebruiken. Tot en met 2013 mogen namelijk ook de bestaande regels voor vrije vergoedingen en verstrekkingen gebruikt worden.

Door de werkkostenregeling kan een werkgever maximaal 1,4% van het totale fiscale loon (de ‘vrije ruimte’) besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor zijn werknemers. Over het bedrag boven de vrije ruimte betaalt hij 80% eindheffing. De regeling kent ook ‘gerichte vrijstellingen’ en ‘nihilwaarderingen’, die niet ten koste gaan van de vrije ruimte. Ook is er een nieuwe manier voor het waarderen van loon in natura.

Kijk op Nieuwe werkkostenregeling: wat u moet weten voor 1 januari 2011 voor meer informatie. Bron: Belastingdienst.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën