Belastingdienst moet efficiënter en eenvoudiger werkenDe Belastingdienst moet efficiënter gaan werken. Daartoe is het nodig dat de wet-en regelgeving voor de belasting- en premieheffing eenvoudiger wordt. Op die manier kan de fiscus met minder mensen en tegen lagere kosten dezelfde kwaliteit leveren. Directeur-generaal Peter Veld van de Belastingdienst maakte dat vandaag onder het eigen personeel bekend.

Tot 2015 moet de Belastingdienst in totaal 400 miljoen euro bezuinigen. Voor een groot deel vloeit dat voort uit besluiten van het vorige kabinet. Zo’n 130 miljoen is het gevolg van de besparingen van het nieuwe kabinet, zoals is vastgelegd in de financiële bijlage van het regeerakkoord.

De taakstelling is een grote uitdaging voor de Belastingdienst en vraagt veel van de medewerkers. Staatssecretaris Weekers heeft de top van de Belastingdienst daarom gevraagd een plan van aanpak op te stellen. Uitgangspunt is dat de kwaliteit van de dienstverlening hoog blijft en de belastingmoraal niet wordt ondermijnd. De staatssecretaris wil dat de wet- en regelgeving eenvoudiger wordt, zodat die makkelijker kan worden uitgevoerd en gecontroleerd. Zo pleit hij voor een begrijpelijker loonstrookje. Bron: Minfin.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën