BDO breidt forensische afdeling uitBDO gaat zijn Forensics & Litigation Support-activiteiten uitbreiden. Dat maakte de accountants- en adviseursorganisatie vandaag bekend. BDO richtte zich de afgelopen jaren met name op de litigation support-activiteiten maar gaat zich de komende periode ook sterk toeleggen op zowel preventieve als repressieve forensische dienstverlening. Forensisch accountant Martijn Hin is per 1 september aangetrokken om BDO Forensics & Litigation Support verder uit te bouwen.

Directe aanleiding voor de uitbreiding is de toegenomen vraag om transparantie en daarmee naar forensische dienstverlening. “Het huidige aantal adviseurs kan de vraag amper aan. We merken dat met name grote internationale ondernemingen behoefte hebben aan een accountants- en advieskantoor dat enerzijds specialistische kennis kan bieden op het gebied van fraude terwijl het anderzijds onafhankelijk kan zijn omdat het diezelfde ondernemingen niet controleert”, aldus Reinder Brummelman, voorzitter van de Raad van Bestuur. “De ambitie is om eind 2013 minimaal 15 forensisch adviseurs extra aan het werk hebben.”

Economen pleiten al langer voor meer transparantie omdat het de verantwoordelijkheid van betrokkenen bevordert en het eenvoudiger maakt om te beoordelen of betrokkenen zich houden aan procedures en regels. Brummelman: “De forensisch adviseurs spelen hierbij een belangrijke rol omdat ze de juiste feiten en omstandigheden in kaart brengen.”

BDO Forensics & Litigation Support
Met de indiensttreding van Martijn Hin zet BDO zijn eerste stap in het uitbreiden van de forensische activiteiten als aanvulling op de huidige litigation praktijk, die al vele jaren onder leiding van drs. John van Kollenburg RA en Bert Scholten RA actief is. Hin heeft zijn brede forensische ervaring van meer dan 12 jaar bij een van de big-4 kantoren opgedaan met opdrachten op het gebied van onder meer fraude- en financiële onderzoeken, anti bribery and corruption services, Fraud Risk Management en mediation.

BDO Forensics & Litigation Support biedt ondernemingen ondersteuning bij het verkrijgen van inzicht in complexe situaties en/of vermoedens van fraude door oa. het uitvoeren van persoonsgerichte) feitenonderzoeken. De resultaten uit deze onderzoeken worden regelmatig gebruikt ter ondersteuning van partijen in juridische geschillen. Bron: Persbericht BDO.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën