ARAG; geen Eigen Risico onder werktijdHet doorbelasten van Eigen Risico onder werktijd is wettelijk verboden en een heikel punt. Veel berijders hebben een autoregeling waar de Eigen Risico bepaling niet goed in staat. Vaak wordt er onterecht Eigen Risico doorbelast en zelfs salaris ingehouden bij berijders van een Auto Van De Zaak. VAVDZ heeft reeds vele berijders geholpen met deze problemen.

VAVDZ begrijpt dat een berijder niet zonder consequenties oneindig schade kan rijden in de auto van de zaak. Dat een werkgever excessen probeert tegen te gaan en deze sanctioneert is logisch, het is echter de vraag hoe dit vorm gegeven wordt.  Het kan niet zo zijn dat dit uitmondt in een autoregeling waarin de Eigen Risico component voor de gemiddelde berijder niet redelijk is en zelfs in veel gevallen onwettig…

Vaak is het een kwestie van het goed informeren van de werkgever over het wettelijk kader. VAVDZ heeft daarom haar partner ARAG Legal Services gevraagd om een brief op te stellen waardoor de werkgever goed op de hoogte wordt gebracht. Berijders kunnen deze brief bij VAVDZ aanvragen. VAVDZ verwacht met deze actie een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de discussies binnen bedrijven over dit onderwerp.

Lees hier meer over het onderwerp Eigen Risico.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën