AOW-partnertoeslag per 1 augustus omlaagDe AOW-partnertoeslag gaat met ingang van 1 augustus 2011 met 10 procent omlaag. Huishoudens met een gezamenlijk inkomen tot circa € 30.000 vallen buiten deze maatregel.

De Eerste Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel van minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) dat dit regelt. De AOW-maatregel bespaart jaarlijks ruim € 100 miljoen.

De maatregel is onderdeel van een breder pakket van het kabinet om de overheidsfinanciën op orde te brengen. ‘De AOW-uitgaven stijgen de komende jaren fors door de gestegen levensverwachting. Het ligt daarom voor de hand om binnen de AOW op zoek te gaan naar een oplossing’, aldus minister Kamp. ‘

De partnertoeslag is een inkomensaanvulling voor AOW-gerechtigden met een partner jonger dan 65 jaar. De  toeslag bedraagt maximaal vijftig procent van het nettominimumloon en is afhankelijk van de inkomsten van de jongere partner. De AOW-partnertoeslag wordt in 2015 afgeschaft voor mensen die na die datum 65 jaar worden. Het kabinet Kok-I besloot dit al in 1995 vanwege de verdergaande individualisering, de emancipatie van vrouwen en het grotere belang van aanvullende pensioenen naast de AOW. Bron: Rijksoverheid.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën