AOW leeftijd niet eerder verhogen naar 66-jaarVNO-NCW en MKB-Nederland zien weinig in het voorstel om de AOW-leeftijd al voor 2020 te verhogen naar 66 jaar. Coen Teulings, directeur van het Centraal Planbureau, kwam hier dinsdag mee naar aanleiding van de nieuwe ramingen van het CPB. Volgens de werkgeversorganisaties moet er niet worden gemorreld aan het pensioenakkoord dat werkgeversorganisaties en vakbonden dit jaar hebben gesloten. Daarin is 2020 als ingangsjaar afgesproken.

Draagvlak
Teulings ziet een eerdere verhoging van de AOW-leeftijd als een van de maatregelen om de Nederlandse economie structureel te helpen. De werkgeversorganisaties wijzen er echter op dat het akkoord met de vakbonden veel energie heeft gekost en met moeite tot stand is gekomen. Voor het akkoord zoals het er nu ligt is politiek draagvlak. Dat moet niet in de waagschaal worden gelegd.

 Bron: VNO-NCW via EzPress.

Reacties

1 reactie to “AOW leeftijd niet eerder verhogen naar 66-jaar”
  1. Asif says:

    afgezien van de filosofische kant van jouw veaahrl vraag ik mij af wat het met een CEO doet als dadelijk misschien wel 30% van zijn arbeidsplekken onbezet zijn of bezet met nontalent; dan gaat het pas echt pijn doen. Mijn vraag is dan ook meer zijn we era0als recruitment klaar voor om die kans te gaan grijpen en ons eindelijk een van de zoniet de belangrijkste HR discipline van de toekomst te worden/zijn?

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën