Afschaffen bijtelling bestelauto van de zaak is goede oplossingBespreek ook het afschaffen van de fiscale bijtelling als een mogelijke oplossing voor het privégebruik van bestelauto’s van de zaak.’ Dat stelt MKB-Nederland vandaag in een reactie op de aankondiging van staatssecretaris Weekers om de verplichte rittenadministratie af te schaffen. De ondernemersvereniging is blij met het voorstel maar wil niet dat de lasten naar ondernemers verschoven worden.

Weekers gaat onderzoeken of het aanpassen van de tarieven voor de motorrijtuigenbelasting (MRB) of de belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM) de huidige rittenadministratie kan vervangen. Die rittenregistratie is nu nodig voor werknemers die de bestelauto van de zaak voor minder dan 500 kilometer privé per jaar gebruiken. Blijft het aantal privékilometers onder deze grens, dan blijft de fiscale bijtelling – een percentage van de catalogusprijs – achterwege.

MKB-Nederland ziet graag een ondernemersvriendelijke oplossing komen. De kosten die nu bij werknemers liggen (de mogelijke fiscale bijtelling) mogen niet bij de ondernemer komen te liggen. De ondernemersvereniging is positief over het feit dat de bewindsman in overleg met het bedrijfsleven gaat kijken naar alternatieve oplossingen. Ook de afschaffing van de fiscale bijtelling voor bestelauto’s moet daarbij op tafel komen.

Uit een antwoord op Tweede-Kamervragen blijkt dat de bewindsman begin juni met een ‘autobrief’ komt, waarin een of meer alternatieven zonder rittenregistratie zijn opgenomen. Bron: MKB.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën