AFAS Personal gaat samenwerken met NibudAltijd en overal, zelfs op je mobiel, inzicht in je geldzaken. Direct weten wat je saldo is én welke betalingen er nog aankomen. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) verwacht dat daarmee veel geldproblemen voorkomen kunnen worden. Daarom zijn het Nibud en AFAS Personal, het grootste online huishoudboekje van Nederland, een samenwerking aangegaan. Het Nibud en AFAS gaan samen AFAS Personal Plus ontwikkelen. Een online huishoudboek waarmee eenvoudig een begroting kan worden gemaakt en waarin alle belangrijke geldzaken als verzekeringen, hypotheek en pensioen kunnen worden opgeslagen, waardoor de consument grip krijgt op zijn geldzaken, nu en in de toekomst. Bovendien is het bankonafhankelijk en kunnen verschillende bankrekeningen worden ingeladen. Omdat vanaf 2013 een provisieverbod geldt op complexe financiële producten verwachten AFAS en Nibud dat consumenten die hun geldzaken goed op een rij hebben beter en goedkoper geholpen kunnen worden door financieel adviseurs dan consumenten die hun financiële administratie niet hebben geordend.

Geldzaken beheren een must
Uit recent onderzoek van het Nibud naar het ontstaan van financiële problemen (‘Kans op Geldproblemen’, maart 2012) blijkt dat consumenten die hun inkomsten en uitgaven bijhouden en begroten, beter bestand zijn tegen onverwachte grote uitgaven en inkomstendalingen. Zij krijgen minder snel betalingsachterstanden, ongeacht de hoogte van hun inkomen. Een reden voor het Nibud om consumenten zo goed mogelijk te helpen met hun financiële administratie. Door met AFAS Personal Plus te komen verwacht het Nibud dat het voor de consument makkelijker wordt om grip op zijn geld te krijgen en te houden.

Bundeling van krachten
Het Nibud vindt het belangrijk dat de consument in het huidige digitale tijdperk op ieder moment inzicht in zijn financiën kan hebben via ieder willekeurig mobiel product. Dit biedt AFAS Personal. Door samen AFAS Personal Plus uit te brengen, krijgt het Nibud de mogelijkheid zijn kennis van huishoudfinanciën en de keuzes die consumenten op financieel gebied maken, om te zetten in een betrouwbaar product waarmee het voor iedereen mogelijk wordt grip te krijgen op zijn geld. AFAS Personal heeft bovendien al 3 jaar ervaring op het gebied van online huishoudboekjes, inclusief de kennis van de gebruikers en biedt daarbij de adequate software en kennis van mobiele applicaties.

Provisieverbod 2013
Vanaf 1 januari 2013 zal een provisieverbod gaan gelden voor complexe financiële producten. Een financieel adviseur ontvangt vanaf die datum niet langer provisie van een aanbieder van het financiële product. Een klant betaalt vanaf 2013 altijd rechtstreeks aan de adviseur voor het advies dat hij krijgt. Hij kan er zo op vertrouwen dat een adviseur aan zijn kant staat en niet aan de kant van het product dat hij aanraadt, omdat hij daar provisie voor krijgt. Nibud en AFAS verwachten dat consumenten die hun financiën in AFAS personal plus beheren goedkoper financieel advies kunnen krijgen. Omdat al hun financiën al in kaart zijn gebracht, kost het voor de adviseur minder tijd kost om een beeld te krijgen van de totale financiële situatie.

Bron: Wijzeringeldzaken.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën