Accountantskantoren zoeken meer personeel 2010Het stond verleden week te lezen in het NRC, Deloitte en KPMG zoeken weer personeel. Zo heeft Accountants- en advieskantoor Deloitte op dit moment (oktober 2010) duizend vacatures voor de Nederlandse vestigingen, op een totaal van 4.500 werknemers. Onvoorstelbaar, zeker na alle negatieve geluiden van de afgelopen 1,5 jaar. Werkzoekende fiscalisten en accountants mochten al blij zijn als ze überhaupt werden uitgenodigd voor een kennismaking bij een mogelijk nieuwe werkgever. Veel fiscalisten en accountants hebben de afgelopen periode ervaren hoe het is om een andere baan te vinden in een arbeidsmarkt waarin de werkgever weer de maat bepaalt.

Helaas maakt het artikel niet duidelijk waardoor dit  herstel nu komt. Alleen PwC meldt dat de economische crisis nog voelbaar is, maar dat het op ‘bepaalde gebieden’ weer aantrekt.

Als intermediair merk ik ook dat er langzaam weer lucht in de arbeidsmarkt komt de afgelopen paar weken. Vacatures nemen in rustig tempo toe en werkgevers zetten zich iets meer in om de juiste man of vrouw te vinden. Zeer voorzichtig herstel, maar we zijn er nog lang niet.

Ik ken persoonlijk wat middelgrote accountants- en belastingadvieskantoren die enkele nieuwe collega’s zoeken, maar dit staat in geen verhouding met de aantallen van Deloitte en KPMG.

Toch denk ik dat enige nuance op z’n plaats is, als het gaat om het ‘herstel’.  Met name de Big Four hebben gedwongen door de crisis, contracten voor bepaalde tijd niet verlengt en werknemers aangespoord, creatiever om te gaan met hun inzetbaarheid. Dit vanaf de zomerperiode 2009 tot en met de zomer 2010. Men heeft deze periode ook  aangegrepen om van minder presterende werknemers af te komen. Behoorlijk wat werknemers zijn of ontslagen of met een geldbedrag vertrokken. Ook het communiceren van geluiden als ‘het aantal partners of senior moet omlaag’ of ‘het werk loopt sterk terug’, heeft geholpen. Werknemers trokken snel hun conclusie een gingen op zoek naar een andere werkgever. Men heeft ‘schoon schip’ gemaakt.  Zou dit de enorme aantallen, gezochte nieuwe medewerkers verklaren? Geschreven door Martijn Betgem, recruiter fiscaal, Adviesgroep ’88

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën