Aantal vacatures aangiftemedewerker neemt toeGoed nieuws voor de aangiftemedewerkers. Er worden landelijk behoorlijk wat aangiftemedewerkers gezocht. Dit is natuurlijk altijd het geval zo tegen het einde van het jaar ter voorbereiding op de drukke maanden die voor ons liggen. Maar ik merk ook dat de arbeidsmarkt zich hersteld. 2016 wordt het jaar dat de fiscale afdeling weer ‘serieus’ wordt genomen. Kantoren zien gelukkig weer de meerwaarde van een goed draaiende afdeling. En accountants hebben zelf ook weer voldoende werk.

Welke categorie aangiftemedewerkers?
Ik zie aan de vacatures dat de meeste vraag ligt naar aangiftemedewerker met tussen de 4 en 10 jaar ervaring. En zo nu en dan ook een vacature voor een zeer ervaren kracht. Als aangiftemedewerker hoef je nog steeds niet commercieel te zijn. Wat ik wel merk is dat men uitkijkt naar een ‘sociaal behendige’ aangiftemedewerker; iemand die zich weet te profileren op een afdeling met universitair geschoolden.

Je moet zichtbaar zijn en gemakkelijk op andere afstappen. Verder zie ik geen veranderde vraag zoals dat wel het geval is bij bijvoorbeeld salarisadministrateurs. Wel zijn er kantoren die de voorkeur geven aan een aangiftemedewerker die ook voorbereidend advieswerk gaat verrichten. Dit zijn dan werkzaamheden die in het verlengde van de aangiften liggen.

Bekijk hier alle vacatures voor aangiftemedewerkers.

Martijn Betgem, consultant tax

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën