Aangifte wijzigen straks fluitje van een centDe stroom aan blauwe enveloppen zal flink afnemen als u straks uw belastingaangifte eenvoudiger kunt wijzigen. U hoeft namelijk niet meteen schriftelijk bezwaar te maken als u een wijziging in uw aangifte wilt doorgeven; dit kan digitaal via een elektronische brievenbus, zoals bij toeslagen momenteel het geval is.

Demissionair staatssecretaris Weekers van Financiën presenteerde onlangs een aantal voorstellen met betrekking tot de belastingaangifte, die onderdeel zijn van de Wijziging van de algemene wet inzake rijksbelastingen. Naast het makkelijker kunnen wijzigen van uw aangifte, krijgt u eerder duidelijkheid over uw aanslag, namelijk binnen drie maanden na uw tijdige aangifte. Verzuimt u echter fouten aan te passen – wat de fiscus beschouwt als oplichting – dan wacht u een flink verruimde navorderingstermijn. Het plan is namelijk om deze te verruimenv an 5 naar 12 jaar.

Binnen eigen belastingdomein alles regelen

Om de rompslomp verder in te dammen verdwijnt de voorlopige aanslag na uw aangifte. Door deze te vervangen door één aanslag, moet het wijzigen ervan ook een fluitje van een cent worden. Aanvullen of wijzigen kunt u vervolgens tot anderhalf jaar na de aangifte doen binnen een eigen online belastingdomein. De komende zes weken kunt u als belanghebbende commentaar leveren op deze plannen.

Bron: Rendement Uitgeverij

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën