We wachten met z’n allen…We wachten met z’n allen, is het gevoel dat de laatste weken bij mij leeft. De vakantieperiode is ten eind en het echte leven is weer begonnen. Terug de auto en de file in naar kantoor en de ..crisis. Of het staartje van de crisis? Want als je de experts mag geloven – één daar van hoorde ik vandaag op BNR radio – bevinden we ons daar nu.

Niet meer in het hart, maar in het staartje van de crisis dus. Ik denk dat dit klopt. Voorzichtig worden er weer vacatures uitgezet en kandidaten uitgenodigd door kantoren. Niet in het tempo zoals dat voor de crisis gebeurde, maar toch. Twijfel, nog eens overleggen en kortsluiten, over het weekend tillen; het hoort er allemaal bij. Het lijkt alsof men denkt ‘wellicht is het volgende week maandag allemaal wel weer beter’.

Niet alleen de kantoren twijfelen, maar ook kandidaten. Ze zijn nog steeds geïnteresseerd in nieuwe mogelijkheden, maar minder gedreven en enthousiast. Soms zelfs wat gemakzuchtig. Men maakt er niet al te veel werk van om over te stappen.

In een ‘gezonde’ markt is of de opdrachtgever (kantoor c.q. werkgever) actief en de kandidaat passief of andersom. Nu zijn beide passief, actief. En ik denk dat dit zal duren tot het eind van het jaar. Dat duurt natuurlijk ook niet lang meer, dus waarom ook niet. De fiscale arbeidsmarkt zit op slot. Ik ben benieuwd wie als eerste de sleutel in het slot zal steken.

Reacties

1 reactie to “We wachten met z’n allen…”
  1. Bart Jan says:

    Heel herkenbaar Martijn. Ik ben recruiter binnen een ander vakgebied, maar herken het verhaal van begin tot het eind. Op naar betere tijden!

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën