Bedrijfsopvolging

Afbeelding Francois van der HoffUit een onderzoek van Nyenrode Business University (2010) is gebleken dat 69% van alle bedrijven familiebedrijven zijn. Dit komt neer op circa 260.000 familiebedrijven. Zij produceren maar liefst 53% van het Bruto Binnenlands Product van Nederland. Een onmisbare groep binnen de Nederlandse economie. Begin september 2013 zond Minister Kamp van Economische Zaken een brief naar de Tweede Kamer met een plan van aanpak bedrijfsopvolging. Kamp heeft een quickscan laten uitvoeren naar de problematiek omtrent bedrijfsopvolging, al dan niet binnen familiebedrijven. Uit deze quickscan zijn een aantal knelpunten gekomen. Een belangrijk daarvan is dat er voor bedrijven te weinig specifieke informatie over bedrijfsopvolging voorhanden zou zijn.

Op internet wordt veel geschreven over bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven. Bij het googelen van de woorden bedrijfsopvolging familiebedrijven krijgt u maar liefst 25.000 hits. Zoekt u in al die hits maar eens een weg. U bent bezig met het zoeken naar waardevolle informatie over een serieuze zaak: de bedrijfsopvolging naar uw zoon of dochter. Op veel internetsites wordt u al snel doorverwezen naar ‘onze specialisten’. Misschien wilt u wel meer dan dat. U wilt uzelf namelijk goed voorbereiden op wat komen gaat.

Wij presenteren u de oplossing: een kennisbank met informatie over bedrijfsopvolging. Onze filosofie is: kennisdelen. Wij zien het als onze taak om beschikbare algemene (fiscale) informatie over bedrijfsopvolging te verspreiden. In de kennisbank maken wij een onderscheid tussen een IB-onderneming (de eenmanszaak, VOF, CV, etc.) en de B.V.-structuur. Binnen deze categorieën zijn weer verschillende scenario’s denkbaar, waarvan er één mogelijk op uw situatie van toepassing is. Door heldere taal en het gebruik van structuurtekeningen trachten wij de ingewikkelde materie begrijpelijker voor u te maken. Het is daarbij zeker niet onze bedoeling om u in een bepaalde hoek te krijgen. U bent wel in de gelegenheid om zelf de verschillende mogelijkheden van bedrijfsopvolging te onderzoeken.

Logo Bedrijfsopvolging

Ontdek zelf de wereld van de bedrijfsopvolging: www.bedrijfsopvolging.nu

 

Over de auteur

drs. François van der Hoff is eigenaar van FISCAF belastingadvies, een adviesorganisatie gevestigd in Rotterdam. François is een enthousiaste adviseur met een no-nonsens mentaliteit. Persoonlijke aandacht voor zijn klanten vindt hij het belangrijkste. FISCAF belastingadvies is gespecialiseerd in bedrijfsopvolging. François begeleidt familiebedrijven door het hele proces: van voorbereiding tot de uiteindelijke overdracht.
Of kies uit nieuws categorieën