Fiscale arbeidsmarkt op slotFiscale arbeidsmarkt op slot
De afgelopen 1,5 maand zit de fiscale arbeidsmarkt op slot. Het is met name de doelgroep 4 tot 12 jaar ervaring die zich niet of nauwelijks beweegt (overstapt of oriënteert), maar er blijft wel een structuele vraag openstaan bij kantoren naar deze doelgroep.

Aantal vacatures
Het aantal fiscale vacatures is de laatste maand gekrompen. Begin van het jaar zagen we een stijging van het aantal junior functies. Deze stijging is afgenomen. Het lijkt erop dat kantoren voorlopig de kat uit de boom kijken; zet de lichte groei in de markt door of niet? Het aantal FTE’s en klanturen lijken overeen te komen en er is geen behoefte aan meer collega’s.

Welke vraag momenteel?
De vraag die momenteel openstaat is vooral vanwege vervanging. De vacatures worden gesteld omdat er een collega is vertrokken naar een ander kantoor of een andere stap heeft gemaakt naar bijvoorbeeld het bedrijfsleven. Deze vervangingsvraag richt zich op de fiscalist met tussen de 4 en 12 jaar ervaring, na afstuderen.

De zeer ervaren fiscalist
De zeer ervaren fiscalist (15+ jaar ervaring) heeft het momenteel zeer zwaar. Ik spreek wekelijks werkzoekende fiscalisten die al enkele maanden actief op zoek zijn via internet, netwerk en werving & selectie bureau’s. Met name salaris vormt een probleem in de match met de openstaande vacatures. Maar ook het verloop van het cv. Kantoren kijken momenteel zeer kritisch naar bijvoorbeeld het aantal overstappen in de loopbaan.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Of kies uit nieuws categorieën