Fiscale arbeidsmarkt 1e helft 2017Eerste half jaar flinke stijging mogelijkheden fiscalisten
Het eerste half jaar wordt gekenmerkt door groei in de fiscale praktijken. En die groei is vooral zichtbaar bij de kleinere kantoren onder het niveau van een BDO of Grant Thornton. Die groei zie je terug in het aantal vacatures. In jaren zijn we niet zo druk geweest als dit eerste half jaar en zo hebben we veel fiscalisten aan een nieuwe uitdaging geholpen.

Fiscalisten
De vraag naar ervaren en onervaren fiscalisten voor de algemene praktijk was enorm groot. Maar de vraag naar fiscalisten met een ‘specialisatie’ zoals private wealth of M&A nam ook toe. Ook aangiftemedewerkers zagen de mogelijkheden toenemen.

Herintreders
Helaas heeft deze arbeidsmarkt nog niet geleid tot een toename in de vraag naar herintreders of terugkerende fiscalisten (vanuit het bedrijfsleven). Men is – ook in deze markt – nog steeds op zoek naar fiscalisten die direct inzetbaar zijn (zonder enige investering om vaktechnisch up-to-date te raken). Overigens scheelt het bij deze groep of een kandidaat wel of geen B4 achtergrond heeft; degene met een dergelijke achtergrond konden het afgelopen jaar wel overstappen naar een functie bij een accountants- en belastingadvieskantoor. Kennelijk heeft men het idee dat deze, opgedane kennis, het ‘reanimeren’ van de vaktechnische kennis bespoedigd.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën